10 maj 2022
19:00

Hökåsen BK

Referat: IK Oden - Hökåsen BK

Fjärde omgången av div 5 på ett regnvått Brandthovda IP. Motståndarna Hökåsen låg sist i tabellen med noll poäng hittills.
Men inte läge för underskattning eftersom de spelade 1-1 mot oss ifjol.
Vi gick in med hög press direkt och skapade en hörna redan efter 30 sekunder.
Hökåsen rensade ut hörnan mot högra hörnet och det blev kamp om bollen där. På något märkligt sätt skickade Hadi in en cykelspark med ryggen vänd mot mål, bollen gick säkert 20 meter upp i luften och damp ner perfekt vid bortre stolpen där Jocke Johansson lobbnickade bollen över målvakten in i mål!
Sedan avgjorde vi i princip matchen med tre mål på fyra minuter. Samtliga dessa var på perfekta djupledsbollar eller instick av Erik: 2-0 målet till Alan och 3-0, 4-0 till Eddie. Och kliniska avslut med stenhårda bredsidor i bortre hörnet!
Det hade bara gått en kvart av matchen...
Vi väntade oss mer men Hökåsen tätade till det och låg mycket tätare på våra spelare. Matchen blev lite bökig vilket inte gynnade oss, utan vi fick nöja oss med 4-0 i halvtid.
1:a halvlek
2' 1-0 Oden genom Joakim J (assist Hadi), nickmål
11' 2-0 Oden genom Alan (assist Erik)
12' 3-0 Oden genom Eddie (assist Erik)
15' 4-0 Oden genom Eddie (assist Erik)
17' Bra frispark av Jocke S och målvakten i Hökåsen fick göra sin första räddning i matchen
20' Gult kort på nr 10 i Hökåsen för stämpling. Gult kort också på Hadi för att han knuffade till spelaren som stämplade honom.
24' Felpassning av Erik leder till kontring för Hökåsen och skott utanför, deras första avslut i matchen
25' Hökåsen spelar fram sig till ett friläge och Linus går ut och gör en bra fotparad på skottet
32' Jocke J tar en offensid raid, det går undan och spelar sedan fram Azeez som slår ett perfekt inlägg till Alan som nickar utanför
41' Bra inlägg av Azeez till Jonte B som nickskarvar och bollen är på väg in i mål när målvakten lyckas styra den till hörna
42' Utmärkt hörna av Erik till Jocke J som nickar strax utanför

Vi pratade i paus om att hålla fokus och inte vara nöjda med resultatet utan vilja mer. Det gav oss en utmärkt start med tre mål första kvarten av andra halvlek och ställningen var nu 7-0.
Därmed kunde vi passa på att sätta in alla avbytarna - t o m Jocke N som var reservkeeper ikväll fick hoppa in sista 20 minuterna och precis som Linus höll han nollan!
Vi fortsatte att trumma på och gjorde även ytterligare två mål så nu var det nära tvåsiffrigt.
Leo fick chansen att göra vårt 10:e mål efter att han blev fälld i ett friläge, vilket gav rött kort till Hökåsens spelare.
Så Leo tog hand om straffen men målvakten räddade skottet med ena knät.
Men med minuten kvar av matchen kom ändå 10-0 målet efter att Hampus prickade ribban och Anton tryckte in returen i mål!
Totalt sett en imponerande seger där vi verkligen spelar ut och inte nöjer oss efter första kvarten.
Målskillnad kan ju avgöra serien i slutändan.
Fruktkorgarna för bästa spelare i Oden gick till Azeez och Oscar för deras fina laginsatser.
Men till matchens lirare måste vi förstås utse planens gigant Eddie som gjorde dubbelt hat trick, dvs 6 mål i matchen!

2:a halvlek
46' Djupledsboll till Eddie som skjuter ett stenhårt skott som målvakten lyckas tippa till hörna
47' Hörna av Erik som Anton nickskarvar till Eddie som nickar mot mål men målvakten gör en bra sidlesförflyttning och räddar
52' 5-0 Oden genom Eddie (assist Oscar). Oscar gör ett läckert instick med yttersidan till Eddie som skjuter via målvaktens händer och stolpe in
56' 6-0 Oden genom Eddie (assist Anton). Jocke S sätter igång spelet med en snabb frispark till Anton som spurtar ner efter högerkanten och slår ett perfekt inlägg till Eddie som nickar bollen i mål
60' 7-0 Oden genom Eddie (assist Jocke S). Denna gång lägger Jocke ett instick till Eddie som återigen avslutar kliniskt till sitt 5:e mål i matchen, fantastiskt!
66' Eddie chippar bollen till Jocke J som lägger en bredsida volley mot mål men målvakten räddar
67' Gult kort på Jocke J för stämpling
70' 8-0 Oden genom Eddie (assist Jocke S). Här lyfter Jocke bollen över försvarslinjen till Eddie som gör ett distinkt avslut till sitt 6:e mål i matchen!
75' 9-0 Oden genom Jocke S (Leo). Erik spelar fram Leo som i sin tur hittar Jocke som trycker in bollen i mål från nära håll
77' Perfekt djupledsboll till Leo som springer ifrån försvaret men fälls innanför straffområdet vilket resulterar i frilägesutvisning och straffspark. Leo tar själv hand om straffen som målvakten räddar!
85' Alan bryter ett uppspel och dribblar sig fram till ett friläge men målvakten gör sig stor och räddar
87' Floda slår ett inlägg som två Oden-spelare missar att styra in vilket sånär håller på att ställa målvakten som dock lyckas styra bollen till hörna
89' 10-0 Oden genom Anton (assist Hampus). Vi delar ut en assistpoäng till Hampus som skjuter i ribban och Anton är först på returen och sätter bollen i nätet!
90' Fint samspel mellan Azeez och Leo som avslutar med ett bra skott precis utanför mål